Ezek a programok várnak ránk a hétvégén Miskolcon

Megosztás

Eseménydús időszakon vagyunk túl, hiszen Március elején a kocsonyafesztivál biztosított önfeledt szórakozást Miskolc városának, majd a nemzeti ünnep következett, amit színes családi programok is kísértek. Cikkünkben összefoglaljuk, hogy ezen a héten milyen események várnak ránk.

A Víz Világnapját ünneplik a Miskolci Állatkertben szombaton.
“Napjainkban a klímaváltozás hatását mi is saját bőrünkön tapasztalhatjuk, a szélsőségesen csapadékmentes forró napokon vagy a környezetünkben időszakosan kiszáradó patakokon, csökkenő vízállású folyókon. A változó vízhozam, a vízmennyiség hiánya és hirtelen növekedése az állatok életét, élő- és fészkelőhelyét, valamint életminőségét nagyban befolyásolja” – írták.

A víz világnapja alkalmából az Észak-Magyarországi Vízügyi Igazgatóság, a Miskolci Egyetem Műszaki Földtudományi Kara és a Miskolci Állatkert egy-egy állomáshelyen várja az érdeklődőket. A látogatókat március 23-án szombaton 10 órától várják.

Nem csak ezért érdemes ellátogatni az állatkertbe. Tegnap számoltunk be a hírről, egy különleges,  a Himalájában honos vadjuh, egy kék juh költözött a Miskolci Állatkertbe.

Folytatódnak a  Miskolci Nemzeti Színház bicentenáriumához kapcsolódó programok is a hétvégén. Mikita Gábor színháztörténész Páholynyitogató c. ismeretterjesztő előadássorozatának következő eseményét március 22-én 3 órától rendezik a Színházmúzeumban. A rendezvényről további információt ide kattintva olvashat.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek